Elsősegélynyújtó tanfolyam

Minden munkahelyen biztosítani kell folyamatosan kiképzett elsősegélynyújtó jelenlétét. Cégünk vállalja munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam lebonyolítását 4, 8 illetve 15 tanórás AED ( Automated External Defibrillator) használattal akár az Ön cége telephelyén, Magyarország egész területén.

 

A képzés során a következőket sajátítják el a résztvevők:

Azon kompetenciákat, készségeket melynek segítségével felismerik a balesetek, rosszullétek fajtáit: a vérzéseket, az eszméletvesztéseket, a légzőszervi problémákat, az agyrázkódást, a fedett hasi és mellkasi sérüléseket, az áramütéses baleseteket, a mozgásszervi baleseteket, az égési sérüléseket, a mérgezéseket, epilepsziás rohamot, egyéb belgyógyászati traumákat, hirtelen légzés- keringés leállásokat. Szakszerű módon tudnak segítséget hívni, illetve a rosszullétben, balesetben szenvedő egyén ellátását – szükség szerint szakember érkezéséig- adekvát módon biztosítani tudják.

 

Néhány ide vonatkozó törvényi feltétel: 

3/2002. (II.8.) SzCsM-EüM együttes rendelet 20. §(1) Minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani.

A biztonságos munkahelyhez hozzátartozik a baleset esetén segítséget nyújtó mentőláda megléte, melyet a 15/1972. (VIII.5.) EüM rendelet mellékletében, valamint a 3/2002. (II.8.) SzCsM-EüM rendeletben szabályoz a jogalkotó.

Hol kaphatok több információt?

A hét minden napján 7:00-20:00 közt hívható telefonszámunk.

hu_HUHungarian
A lap elejére